ROTS is een krachtig blond bier (8,5%). Krachtig, maar met een zacht karakter.
Een echte rots in de branding dus. ROTS is een ode aan de Rots van Rockanje.

Aan de rand van Rockanje ligt het meertje De Waal. Een nalatenschap van een oude zeearm, de Strype. Er doet zich daar een bijzonder natuurverschijnsel voor; groeiende stenen. Zand en modder stuwen hier omhoog en alles wat in het meertje wordt gelegd versteend na een paar weken door kalkafzetting.

In de loop van de 19e eeuw ontstond het geloof dat de modder uit De Waal geneeskrachtig was en de inwoners van Rockanje zagen wel mogelijkheden om dat te exploiteren. Zij stapelden midden in het meertje een aantal van de kalkstenen op elkaar en zo ontstond de Rots van Rockanje, een echte toeristische trekpleister.

Aan het begin van de 20e eeuw wordt er zelfs een sanatorium gebouwd naast het meertje. Mensen komen van heinde en verre naar badinrichting Walesteijn om behandeld te worden aan aandoeningen als reuma en jicht. Uit onderzoek zou namelijk zijn gebleken dat de modder radium bevat. De patiënten liggen uren in modderbaden om te worden verlicht van hun klachten. Jaren later wordt dit alles echter ontkracht in een onderzoek en het sanatorium werd daarom in 1922 gesloten.

Toch bleef de Rots een inspiratiebron in Rockanje. Aan de Dorpsweg stond tot eind jaren 60 Hotel Café Restaurant Rockanje’s Rots (in begin jaren Cafe en Theetuin De Rots). De Dorpsweg in Rockanje uit die tijden is bijna niet meer te herkennen. Vele gebouwen zijn in de loop der jaren verdwenen. Het wordt dan stil rondom de Rots van Rockanje…..

Maar de Voornsche Brouwerij laat oude tijden herleven met dit krachtige blond bier! Stevig als een Rots, maar met een zacht karakter. Een echt Voornsch Speciaalbier.

ROTS wordt gebrouwen met mout van de Brielse Boer. De lokaal geteelde gerst zorgt voor een pure smaak en volle aroma. Dus grijp die ROTS en geniet van deze ode aan de Rots van Rockanje!

BESTEL DIRECT VERKOOPPUNTEN